Programul Festivalului

Acestă secțiune se adresează celor care își caută evenimentele dintr-o zi specifică. 
Dacă vreți să aveți o imagine de ansamblu asupra tuturor evenimentelor din festival, cît și mai multe detalii despre ele, la o aruncare de privire,  intrați pe
pagina de evenimente.
 
 
 

Proiecte spațiale studențești (vezi eveniment)

Program: 15:00 - 16:00

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Avansul tehnologic și scăderea dramatică a costului de lansare au condus la o "democratizare" a tehnologiei spațiale. Dacă în urmă cu 15-20 de ani doar statele bogate și marile corporații își permiteau să pătrundă în acest domeniu, astăzi din ce în ce mai multe grupuri de pasionați construiesc și lansează sateliți, testînd tehnologiile ce ne vor defini viitorul.

Link Zoom pentru înregistrare: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_vvQShpixRUy2MkudwCdo0g. După înregistrare veți primi pe mail linkul de participare.

Ecosisteme extreme - Peștera Movile. Discuție cu Cristian Lascu și Șerban Sârbu (vezi eveniment)

Program: 18:00 - 19:30

Parteneri: Editura Humanitas

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Speologul Cristian Lascu (Institutul de Speologie „Emil Racoviță”) și biologul Șerban Sârbu (California State University) vor discuta despre formele de viață descoperite în Peștera Movile, foarte asemănătoare cu cele din ecosistemele de tip „Deep Sea Vents” sau cele pe care NASA bănuiește că le-ar putea găsi pe Marte.

Evenimentul poate fi vizionat online pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas