Programul Festivalului

Acestă secțiune se adresează celor care își caută evenimentele dintr-o zi specifică. 
Dacă vreți să aveți o imagine de ansamblu asupra tuturor evenimentelor din festival, cît și mai multe detalii despre ele, la o aruncare de privire,  intrați pe
pagina de evenimente.
 
 
 

Misiuni spațiale în pregătire sau gata de lansare - profesori (vezi eveniment)

Program: 15:00 - 16:00

Parteneri: Esero Romania

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Ne cerem scuze pentru încurcătură, dar vorbitorul acestul eveniment are o urgență medicală. Evenimentul va fi amânat pentru săptămâna viitoare la aceeași oră. Joi 1 Octombrie ora 15:00

Atelierul va da modalități în care puteți face în clasă o scurtă prezentare a unor misiuni spațiale în pregătire și ce experimente au acestea la bord.

Atelierul se adresează profesorilor de STEM de gimnaziu și liceu. Dacă sunteți interesați vă rugăm să vă înregistrați la https://forms.gle/ihmyDQWcbLfHmrsx5. Veți primi prin email instrucțiunile de conectare.

Am citit cînd eram mic (vezi eveniment)

Program: 17:00 - 18:00

Parteneri: Grupul editorial Corint

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Vom discuta despre rolul cărților educaționale în dezvoltarea armonioasă a copiilor, despre importanța lecturii, dar și despre importanța adaptării informației la capacitatea de înțelegere a copiilor. Vom face recomandări de lectură pentru diferite categorii de vârstă și diferite probleme specifice copilăriei.

Introducere in chimie pentru copii - antocianii (vezi eveniment)

Program: 17:00 - 18:00

Parteneri: Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, UPB

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Cu toții apreciem culorile variate ale mâncărurilor noastre și poate ca o serie de întrebări ne vin în minte: De ce sunt fructele și legumele colorate?

Fructele și legumele sunt colorate pentru ca ele conțin coloranți naturali. Spre exemplu morcovul este portocaliu datorita conținutului de β-caroten, varza roșie conține antocianine, sfecla roșie conține betacianine etc.

Participarea la atelier este gratuită. Trebuie să urmați link-ul de Zoom la ora stabilită
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUpduCgrTopHNUP3xYlGd9IgUbHtw1g-2T1

ITER: Cum aducem puterea Soarelui pe Pămînt? (vezi eveniment)

Program: 18:30 - 19:30

Parteneri: ITER

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

V-am pregătit un duplex ITER  - București pentru a afla mai multe despre fuziunea nucleară și despre cum cercetătorii și inginerii români contribuie la proiectarea și construirea viitoarelor centrale care vor produce energie curată.

ITER este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale timpurilor noastre, o colaborare internațională lansată în 1985 ce reunește cercetători și ingineri din principalele puteri mondiale pentru a transforma în realitate visul producerii energiei prin fuziune nucleară.

Link Zoom: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_X-rWxofoSmW25IoDqjxm5w - daca vreti sa participati in webinar, ajuta daca va inregistrati in prealabil. (limita 100 locuri)
Puteți să îl urmăriți și live pe Facebook și ulterior pe canalul nostru de youtube

Sabine Hossenfelder în dialog cu Cristian Presură: ”Rătăciți printre formule. Cum îi derutează frumusețea pe fizicieni” (vezi eveniment)

Program: 19:00 - 20:00

Parteneri: Editura Humanitas

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Sabine Hossenfelder, autoarea cărții „Rătăciți printre formule. Cum îi derutează frumusețea pe fizicieni”, va avea o discuție cu Cristian Presură despre cartea sa și despre cât de bine pot fi susținute experimental câteva dintre cele mai populare teorii din fizica particulelor elementare și cosmologia actuale. Evenimentul face parte din seria  specială   #HumanitasLIVE #online: Zoom pe Stiinta/ Stiinta pe Zoom.