Misiunile spațiale ca material didactic în sala de clasă

Categoria: Science @ School

Parteneri:
Esero Romania

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Programari:

Miercuri 23 sep, 12:00 - 13:00

Pentru a descoperi oportunitățile de proiecte educaționale desfășurate în parteneriat cu ESA - European Space Agency și modalitățile de implementare la clasă vă rugăm să vă înregistrați la https://forms.gle/ihmyDQWcbLfHmrsx5. Veți primi prin email instrucțiunile de conectare.
=====================

Cum explicăm elevilor voiajul unui astronaut? Ce experimente putem construi cu ajutorul unor bezele pentru explica anumite fenomene fizice? Ce învățăm prin observarea Pămîntului? Cum aplicăm tehnologia în sala de clasă pentru a aprofunda teme de actualitate cum ar fi schimbările climatice sau prevenirea dezastrelor naturale?

În acest atelier, dedicat profesorilor, prezentăm o serie de experimente cosmice în sala de clasă, pornind de la construcția unui model de rachetă, îmbarcarea în navetă, coabitarea pe Stația Spațială Internațională, proiectarea unei așezări pe o altă planetă folosind activități din cadrul proiectului de susținere a învățării materiilor STEM al ESA - European Space Agency și al Agenției Spațiale Române (ROSA).