Misiuni spațiale în pregătire sau gata de lansare - profesori

Categoria: Science @ School

Parteneri:
Esero Romania

Unde: Zoom/Facebook (vezi harta)

Programari:

Joi 24 sep, 15:00 - 16:00


Atelierul se adresează profesorilor de STEM de gimnaziu și liceu. Dacă sunteți interesați vă rugăm să vă înregistrați la https://forms.gle/ihmyDQWcbLfHmrsx5. Veți primi prin email instrucțiunile de conectare.
=====================
Atelierul va da modalități în care puteți face în clasă o scurtă prezentare a unor misiuni spațiale în pregătire și ce experimente au acestea la bord.

ESERO (Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială) principalul proiect al ESA - European Space Agency de susținere a învățămîntului primar și secundar în Europa, utilizează spațiul cosmic drept un context creativ și generos în conținut pentru predarea și învățarea științei, tehnicii, ingineriei și matematicii (STEM). Obiectivul său constă în îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor elevilor în aceste discipline încă din clasele primare și încurajarea acestora în alegerea unei cariere viitoare în domeniile STEM.

Birourile ESERO sînt prezente în diferite state membre ale ESA, în colaborare cu parteneri naționali; in cazul României prin Agenția Spațială Română (ROSA). Acestea oferă cadrelor didactice o gamă largă de resurse și activități didactice personalizate, precum și oportunități de a participa la programe de formare profesională și conferințe.