Cu toții apreciem culorile variate ale mâncărurilor noastre și poate ca o serie de întrebări ne vin în minte: De ce sunt fructele și legumele colorate?
Fructele și legumele sunt colorate pentru ca ele conțin coloranți naturali. Spre exemplu morcovul este portocaliu datorita conținutului de β-caroten, varza roșie conține antocianine, sfecla roșie conține betacianine etc.
Participarea la atelier este gratuită. Trebuie să urmați link-ul de Zoom la ora stabilită
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUpduCgrTopHNUP3xYlGd9IgUbHtw1g-2T1
Dioxidul de carbon este un gaz care reprezintă o problemă pentru oamenii de știință prin acumularea sa, dar poate fi un mijloc de amuzament în laborator. În acest experiment vă propunem diferite căi de generare a acestui gaz folosind mijloace chimice cât și biochimice.
De câte degete ai nevoie să ... vezi o moleculă?
Și câte lucruri poți face cu o singură combinație de ingrediente, dar și de talente?
Dacă ai între 7 și 12 ani și își plac surprizele, intră și tu în combinație și:
- Folosește-ți vederea de artist pentru a deveni un bun chimist
- Amestecă ingredientele și vezi la ce-ți folosește rezultatul
- Pune știința la treabă - chiar la tine-n bucătărie și-n sufragerie
Participarea e gratuită, te rugăm să o confirmi la ecologos@asociatiasnk.ro